Мімоза: найкращий покроковий рецепт улюбленого салату
Салат Мімоза чудово підходить для святкового столу. Завдяки простим інгредієнтам і легкості приготування, він вже давно здобув популярність і, як тільки починаються зимові свята, усі шукають рецепт салату Мімоза!
Проте, щоб отримати справжній кулінарний шедевр, варто врахувати кілька важливих нюансів. Детальніше – в нашому матеріалі.
Рецепт Мімози
Для справжнього смаку важлива якість рибних консервів – використовуйте високоякісні консерви, обираючи сардини, сайру чи печінку тріски. Уникайте консервів із сумнівним терміном придатності, адже від цього залежить не лише смак страви, а й ваше здоров’я.
Інгредієнти:
- рибні консерви – 2 банки
- яйця варені – 5 шт.
- твердий сир – 150 г
- цибулина нарізана кубиками та замаринована – 1 шт.
- вершкове масло – 120 г
- морква варена – 1 шт.
- картопля варена – 2 шт.
- майонез – до смаку
- сіль – до смаку
Щоб смак салату став ніжним і насиченим, не варто економити на майонезі. Ідеально, якщо він буде жирним, а для ще більш ідеально результату можна приготувати домашній майонез, який додає страві особливого смаку.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Приготування:
- Рибні консерви розминаємо виделкою, потім зливаємо олію.
- Усі овочі та вершкове масло окремо натираємо на тертці.
- Білки відділяємо від жовтків і також натираємо на тертці.
- Викладаємо салат шарами, злегка присолюючи та змащуючи майонезом (окрім верхнього шару): консерви – картопля – цибуля – білок – сир – вершкове масло – морква – жовтки.
- Поміщаємо салат Мімоза класичний у холодильник на 2-4 години, щоб шари просочилися майонезом. Смачного!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-08 09:30:00