Україна і світ

Міграційна служба скасувала українське громадянство 5 представникам УПЦ МП

Державна міграційна служба України скасувала українське громадянство ще п’яти представників УПЦ МП, а ще одному закрила дозвіл на імміграцію.

Про це повідомило видання LB.ua з посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що рішення було ухвалено ще на початку січня, коли було призупинено громадянство 13 представників УПЦ МП указом президента.

Зараз дивляться

Рішення стосується двох архиєпископів, єпископа та двох митрополитів.

У документі фігурують: архиєпископ Бучанський Пантелеймон (Бащук Віктор Романович), єпископ Макарівський Гедеон (Харон Юрій Самуілович), єпископ Вишневецький Спиридон (Романов Андрій Володимирович), архієпископ Арцизький Віктор (Биков Владислав Олегович) та митрополит Хустський Марк (Петровцій Микола Іванович).

Варто зазначити, що єпископ Гедеон – є настоятелем сумнозвісного храму-МАФу біля Десятинної церкви, який днями суд зобов’язав знести. А митрополит Марк вважається одним з найвпливовіших архієреїв УПЦ МП та чи не найбільшим лобістом “русского міра” на заході України.

Ще одному представнику УПЦ МП – митрополиту Феодосійському Платону (Удовенко Володимир Петрович) – міграційна служба заборонила імміграцію. Це означає заборону на в’їзд чи перебування в Україні іноземців або осіб без громадянства на постійне проживання.

За даними джерел видання, усі перелічені представники УПЦ МП мають російські паспорти.

13 січня стало відомо, що президент Володимир Зеленський указом № 898/2022 від 28.12.2022 призупинив громадянства низки священників УПЦ (МП).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: УПЦ МП

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-16 21:00:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин