Україна і світ

Ми тут, щоб допомагати в кіберзахисті – заступник голови Держспецзв’язку

Заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора взяв участь в українській технологічній конференції Forbes Tech, де став гостем дискусії «HardTalk – Кіберзагрози: масштаб виклику», інформує офіційний акаунт у FB Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України. Ключовими темами розмови стала співпраця держави і бізнесу в посиленні кіберстійкості України та міжнародна робота у розбудові єдиного захищеного кіберпростору цивілізованого світу.

Під час виступу заступник голови Держспецзв’язку наголосив на тому, що після повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну російські хакери значно збільшили кількість атак на інформаційну інфраструктуру не лише України, але й інших країн – наших партнерів. Саме тому побудова єдиної солідарної системи кібербезпеки демократичного світу має бути одним із пріоритетів міжнародної політики.

В цьому напрямку Україна проактивно працює на міжнародному рівні: з урядами інших країн, глобальним бізнесом, міждержавними об’єднаннями й інституціями.

«В України є досвід протистояння, який цікавий світові і яким варто ділитися. Проте мова не тільки про міжнародний вектор. Спільна робота над посиленням кіберстійкості – це завдання держави, бізнесу і громадян, виконання якого наближає нас до перемоги», – зазначив Віктор Жора та закликав бізнес до ще активнішої співпраці з державою.

Він наголосив, що Держспецзв’язку ділиться практичним досвідом з усіма партнерами, зацікавленими в розбудові свого кіберзахисту, і Служба має можливості і готовність робити це ще ефективніше:

«Держспецзв’язку має всі інструменти, сили і засоби, щоби допомагати бізнесу захищатися від кібератак, будувати і впроваджувати найефективніші моделі кіберзахисту».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-27 05:14:55