Україна і світ

Ми готуємо цієї зими спеціальний саміт заради миру — Президент України

Україна готує вже цієї зими спеціальний саміт. Саміт заради миру. Для нашої країни й для будь-якого іншого народу, який може зазнати такої ж агресії, такого ж терору, як росія принесла на нашу землю.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до українців.

«Українська формула миру – це десять чітких пунктів, які здатні створити нову архітектуру безпеки – глобально важливу. Те, що поверне свободу всій нашій, українській землі, усім нашим людям. І те, що буде слугувати гарантіями свободи й безпеки іншим народам. Причому не якщо, а коли спрацює для українців», — зазначив глава держави.

Він додав, що Україна запрошує партнерів проявляти своє лідерство в гарантуванні миру так само, як зараз проявляється лідерство різних країн і різних державних діячів у захисті свободи.

«Ми боремося разом за Україну, за цінності, що об’єднують Європу й демократичний світ, за глобальну цінність життя. За все те, що росія намагається зруйнувати.

Це непросто, це важко, але я впевнений: ми витягнемо всі разом, і агресія росії зазнає краху. І так, щоб усі інші потенційні агресори світу не наважувалися повторити те, що робить рашизм.

Слава кожному нашому воїну! Дякую всім, хто працює заради перемоги і хто допомагає! Все пройдемо, все здолаємо», — зауважив Володимир Зеленський.

Також Президент України привітав єврейську громаду України та всіх євреїв світу з Ханукою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Ті, кого було менше, перемогли тих, кого було більше. Світло перемогло темряву. Так буде й цього разу. Хаг Ханука самеах!» — сказав глава держави.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-18 22:40:53