Україна і світ

Метро не підійде? В яке укриття бігти у разі ядерного удару

Кандидатка біологічних наук, співзасновниця наукпоп ресурсу Chornobyl insight Катерина Шаванова в ефірі Єдиних новин розповіла про укриття у разі застосування ядерної зброї.

– Ми беремо найкраще з того, що в нас є. Ви маєте туди швидко переміститися, це те місце, куди ви ходите щоразу під час повітряної тривоги. Сім місяців пройшло, у вас маєте бути таке місце, – каже Шаванова.

Також вона зазначила, що метро підходить для тих, хто в ньому опинився.

– До метро ви також не встигните дістатися. Я не уявляю, хто може встигнути – метро закриється через п’ять хвилин після сигналу тривоги. Навіть з будинку, яке біля метро, ви не добіжите. Якщо ліфти будуть вімкненні, електреки не буде, вам потрібно буде схопити себе, дітей, тварин і вибігти за п’ять хвилин. Це нереально, – говорить експерт.

Крім того, метро гарне укриття, коли удари йдуть постійно, людина туди потрапила і живе там якийсь час.

– Тобто це має бути те укриття, яким ви постійно користуєтесь під час повітряних тривог. Так, його бажано обладнати, вентеляцію треба бути закрити, аби радіонукліди не потрапили всередину, – інформує вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також Шаванова додає, що бажано, щоб була вода та альтернативні шляхи зв’язку, це може бути радіо на батарейках. Адже найголовніше за таких обставин – це інформація, сповіщення від офіційних органів про евакуацію та поточну ситуацію.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-04 01:14:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин