Львівський портал

Мешканець Трускавця створив фальшивий сайт для крадіжки грошей

27-річний житель Трускавця за допомогою мобільного телефону створив фішингове посилання, яке копіювало зовнішній вигляд сайту однієї з відомих банківських установ. Якщо жертва переходила за цим посиланням то втрачала кошти із банківських карток, що були прикріплені за телефоном. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

Слідством встановлено, що у січні 2023 року обвинувачений із Трускавця розробив шахрайську схему заволодіння коштами волинянина.

За даними правоохоронців, «винахідник» відправив повідомлення зі шкідливим посиланням потерпілому у Viber. Чоловік перейшов за ним, бо сприйняв його за офіційний веб-сайт банку. Таким чином з рахунків жертви, які були прикріплені до номеру телефону, списалось понад 130 тис. грн.

Обвинувальний акт стосовно 27-річного мешканця Трускавця скеровано до суду. Винахідника обвинувачено у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України), що карається штрафом від чотирьох тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-09 07:57:16