Львівський портал

Мерія погодила розбудову масштабного комплексу зі СПА на місці санаторію у Брюховичах

Львівська міська рада видала містобудівні умови та обмеження на будівництво наступної черги масштабного оздоровчо-відпочинкового комплексу на місці закинутого санаторію «Сокіл» у Брюховичах. Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету 10 вересня.

Йдеться про територію колишнього санаторію «Сокіл» на вул. Лікарській, 8. Він розташований серед лісу і тривалий час перебуває у занедбаному стані. Тепер на цьому місці збираються спорудити оздоровчо-відпочинковий комплекс. Він складатиметься з:

  • двоповерхових будинків-апартаментів (фактично готель);
  • двох окремих корпусів апартаментів зі СПА та оздоровчим комплексом;
  • відкриті басейни і спортивні майданчики;
  • багаторівневий паркінг.

Зазначимо, раніше у Львівській міськраді вже погодили будівництво першої черги цього масштабного комплексу. Тоді головний архітектор Львова Антон Коломєйцев говорив, що це буде прототип рекреаційних містечок, які можна бачити, наприклад, у Туреччині. Також тут передбачені термальні води і соляні кімнати, спортзал та інша спортивно-відпочинкова інфраструктура.

Натисніть на зображення для збільшення

Як розповів на засіданні виконкому 10 вересня представник департаменту архітектури та просторового розвитку Львівської міськради, забудовник вже надіслав листа, у якому гарантує, що під апартаменти буде створена управляюча компанія, втрачені дерева відновлять, а також облаштують дорогу до майбутнього комплексу. Водночас хто саме його будуватиме, публічно не кажуть.

«Внутрішня територія комплексу – це спільний двір загального користування, відповідно, мешканці Брюховичів за якісь кошти зможуть його відвідувати для оздоровлення», – прокоментував посадовець.

Додамо, що сама земельна ділянка під колишнім санаторієм «Сокіл» є у приватній власності. У 2005 році Брюховицька селищна рада передала її в оренду під відпочинково-оздоровчий комплекс, але в 2008 році її викупили. Дотепер, ймовірно, власники теж змінились, адже ділянка вже поділена на декілька частин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Візуалізація забудовника

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-11 08:45:20