Україна і світ

Меренговий рулет: легкий рецепт в домашніх умовах


Меренговий рулет, цей вишуканий повітряний десерт, можна легко приготувати в домашніх умовах.

Начинку для нього можна взяти будь-яку до вашого смаку. Ми пропонуємо приготувати з ніжним вершковим кремом та джемом.

Такий десерт приємно здивує вашу родину і гостей та обов’язково стане чудовим додатком до святкового столу.

Рецепт меренгового рулету, який виходить завжди вдалий та красивий – читайте нижче.

Як приготувати меренговий рулет

Щоб випічка вийшла, дотримуйтеся рекомендованої кількості інгредієнтів та кроків приготування. Щоб відтінити солодкий смак меренги, не робіть начинку дуже солодкою.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • яєчні білки – 5 шт.
  • сіль – дрібка
  • цукор – 300 г
  • крохмаль – 30 г
  • ванілін – дрібка
  • сік лимона – 1 ч. л.

Для начинки:

  • вершковий сир – 175 г
  • чорничний джем – 1-2 ст. л.

Додатково:

  • пергаментний папір (бажано силіконовий) – він якісний і не залишається на випічці

Рецепт меренгового рулету:

  1. Яєчні білки збиваємо міксером з дрібкою солі до м’яких піків. Сіль є натуральним стабілізатором білкової піни, тому під час збивання її додавати треба обов’язково. Вона робить білок щільнішим, а білкова маса гарно підіймається і стає повітряною.
  2. Потім, постійно збиваючи, вводимо цукор з дрібкою ваніліну. Вливаємо сік лимона і поступово, перемішуючи ложкою, вводимо крохмаль.
  3. На застелене пергаментним папером деко викладаємо меренгу і розрівнюємо її.
  4. Випікаємо у духовці за 150 °С 30-35 хвилин (за можливості – з конвекцією, але вмикати її треба після 10 хвилин випікання). Перевіряємо готовність рулету так: торкаємося до меренги пальцями, якщо скоринка трісне, а всередині меренга залишиться м’якою і ніжною – можна виймати з духовки.
  5. Випечений корж охолоджуємо до кімнатної температури.
  6. Для начинки поєднуємо та перемішуємо вершковий сир, джем та цукрову пудру.
  7. Викладаємо поверх коржа лист пергаментного паперу і перевертаємо за допомогою дошки або другого дека.
  8. Змащуємо рулет начинкою, розрівнюємо її.
  9. За допомогою пергаменту обережно згортаємо в рулет.
  10. Рулет загортаємо у пергаментний папір і поміщаємо у холодильник не менше ніж на 2-3 години.

Меренговий рулет за класичним рецептом готовий. Смачного чаювання!

Перед подачею до столу десерт можна прикрасити ягодами, фруктами, шматочками шоколаду, горіхами або кокосовою стружкою.

Меренговий рулет у домашніх умовах – це вишуканий десерт, якій неодмінно треба спробувати!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-04 16:11:00