Україна і світ

Менше 9% західних компаній вийшли з РФ після 24 лютого – дослідження

Дослідження вчених з Університету Санкт-Галлена та Міжнародного інституту розвитку менеджменту в Швейцарії показало, що менш ніж 9% західних компаній вийшли з Росії після того, як вона почала повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це пише The Guardian. 

Так, автори дослідження Саймон Евенетт і Нікколо Пізані заявили, що виявили дуже обмежений відхід компаній ЄС і G7 з Росії.

Вони додали, що ці результати заперечують наратив про те, що “існує величезний потік західних компаній, які залишають російський ринок”.

Дослідники заявили, що з 1404 компаній ЄС і G7, зареєстрованих як власники загалом 2405 дочірніх компаній у Росії в лютому 2022 року, лише 8,5% відмовилися від принаймні однієї з них до листопада. Причому показники відчуження ледве змінилися в четвертому кварталі.

– По суті, багато компаній зі штаб-квартирами в цих країнах протистояли тиску з боку урядів, засобів масової інформації та неурядових організацій, щоб залишити Росію, навіть незважаючи на те, що західні фірми, які продовжують комерційні зв’язки, можуть бути звинувачені в торгівлі з ворогом, – йдеться в дослідженні.

Зазначається, що найбільше з Росії вийшло американських компаній (18%), тоді як європейських – 8%. 

З тих дочірніх компаній, що залишились працювати в країні-агресорці, 19,5% належали Німеччині, 12,4% США і 7% – Японії. 


Джерело:


The Guardian

Loading...

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-20 16:12:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин