Україна і світ

Менемен: рецепт смачного турецького сніданку


Коли йдеться про сніданок, турецька кухня пропонує неймовірний асортимент страв. А однією з найулюбленіших є яскравий та поживний менемен.

Складається менемен з яєць, приготованих з помідорами та солодким перцем, приправлених спеціями. Здається, нічого складного, але саме в цій простоті криється секрет її особливого смаку.

Класичний менемен сам по собі вже є гастрономічною смакотою, але є варіації, які роблять його ще цікавішим. Наприклад, у страву іноді додають турецький сир Beyaz peynir. Ще одна популярна добавка – це м’ясні вироби, такі як суджук чи бастурма.

Як приготувати менемен за класичним рецептом і що можна додати для смаку та аромату – читайте в нашому матеріалі.

Менемен: рецепт класичний

Якщо готуєте цю страву на обід, додайте дрібно нарізану цибулю. Її необхідно обсмажити першою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • яйця – 7 шт.
  • пюре з помідорів – 2 склянки
  • солодкий перець – 1-2 шт.
  • оливкова олія – 1-3 ст. л.
  • чорний та червоний мелений перець – до смаку
  • сіль та дрібка перцю – за бажання

Як готують менемен: простий рецепт покроково

  1. У пательні розігріваємо оливкову олію та смажимо м’якоть солодкого перцю до м’якості. Перець можна нарізати кільцями чи кубиками.
  2. Додаємо пюре з помідорів і тушкуємо до консистенції густого соусу. Страву солимо та перчимо до смаку.
  3. Яйця збиваємо з дрібкою солі. Переливаємо у пательню і готуємо все разом близько 6-7 хвилин. Тут важливо не перестаратися і не пересмажити яйця – вони мають залишатися ніжними.

Традиційно менемен подають із хлібом чи лавашем. І це не випадково, адже страва має ніжну текстуру та багато соусу, який так і проситься, щоб його зібрали шматочком хлібця. А їдять його прямо зі сковорідки. Це не тільки зберігає страву гарячою, але й додає певного шарму.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-12 10:45:00