Менемен: рецепт смачного турецького сніданку
Коли йдеться про сніданок, турецька кухня пропонує неймовірний асортимент страв. А однією з найулюбленіших є яскравий та поживний менемен.
Складається менемен з яєць, приготованих з помідорами та солодким перцем, приправлених спеціями. Здається, нічого складного, але саме в цій простоті криється секрет її особливого смаку.
Класичний менемен сам по собі вже є гастрономічною смакотою, але є варіації, які роблять його ще цікавішим. Наприклад, у страву іноді додають турецький сир Beyaz peynir. Ще одна популярна добавка – це м’ясні вироби, такі як суджук чи бастурма.
Як приготувати менемен за класичним рецептом і що можна додати для смаку та аромату – читайте в нашому матеріалі.
Менемен: рецепт класичний
Якщо готуєте цю страву на обід, додайте дрібно нарізану цибулю. Її необхідно обсмажити першою.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Інгредієнти:
- яйця – 7 шт.
- пюре з помідорів – 2 склянки
- солодкий перець – 1-2 шт.
- оливкова олія – 1-3 ст. л.
- чорний та червоний мелений перець – до смаку
- сіль та дрібка перцю – за бажання
Як готують менемен: простий рецепт покроково
- У пательні розігріваємо оливкову олію та смажимо м’якоть солодкого перцю до м’якості. Перець можна нарізати кільцями чи кубиками.
- Додаємо пюре з помідорів і тушкуємо до консистенції густого соусу. Страву солимо та перчимо до смаку.
- Яйця збиваємо з дрібкою солі. Переливаємо у пательню і готуємо все разом близько 6-7 хвилин. Тут важливо не перестаратися і не пересмажити яйця – вони мають залишатися ніжними.
Традиційно менемен подають із хлібом чи лавашем. І це не випадково, адже страва має ніжну текстуру та багато соусу, який так і проситься, щоб його зібрали шматочком хлібця. А їдять його прямо зі сковорідки. Це не тільки зберігає страву гарячою, але й додає певного шарму.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-12 10:45:00