Україна і світ

Мелена кава, таргани і алергія: лікар пояснив, чому краще пити зернову


Британський лікар, пояснив, чому мелена кава може викликати алергію – виявляється, через сліди тарганів.

Домішки меленої кави

Кава є одним з найпопулярніших напоїв, однак його смак залежить не лише від способу приготування та країни-виробника.

Ті, хто віддає перевагу меленій каві, можуть пити його з небажаними домішками, як-от продукти життєдіяльності тарганів.

Лондонський лікар Сермед Межер пояснив, що під час збирання, обробки та помелу кавових зерен їх практично неможливо повністю усунути.

За інформацією американського управління з контролю за продуктами і ліками (FDA), до 10% кожного пакета можуть містити фрагменти комах, включаючи тарганів.

— Це неприємно, але для більшості людей загрози для здоров’я немає, — зазначив лікар.

Водночас він попередив, що тим, хто має алергію на морепродукти, варто уникати мелених бобів через тропоміозин, небезпечний білок, що входить до складу не лише молюсків, а й  тарганів.

Переваги бобів

При використанні зернової кави ви маєте можливість контролювати ступінь помолу.

Це дозволяє адаптувати текстуру до вашого методу приготування: дрібний помол для еспресо, середній для фільтрів, грубий для френч-пресу. Це забезпечує оптимальний смак у кожному випадку.

Крім того, кава в зернах часто містить менше консервантів і добавок, аніж мелена. І попри вищу ціну, купляти її вигідніше.

До того ж, приготування зернової кави це справжній ритуал, який дозволяє насолоджуватися кожним етапом цього процесу.

Тож наступного разу, коли будете вибирати каву, добре поміркуйте.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело:  Daily Mail


Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-16 14:19:00