Україна і світ

Медзаклади окупованих територій забиті пораненими росіянами – Маляр

На окупованих Росією територіях України кількість поранених росіян створила перенавантаження для медзакладів.

Про це повідомила у своєму Telegram каналі заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

– Медичні заклади на тимчасово окупованій території України перевантажені та не в змозі впоратись із великою кількістю поранених військовослужбовців російських окупаційних військ. Значна кількість з них помирає так і не дочекавшись на першочергову медичну допомогу, у тому числі через брак персоналу та відсутність необхідного медичного обладнання й препаратів, – написала вона.

Заступниця очільника МО України пише, що для недопущення дезертирства легкопоранених російських військових, приміщення, де вони перебувають, замикаються на металеві ґрати.

Крім того, через великі втрати серед командного складу окупантів ці посади тактичної ланки отримують призначення призвані із запасу офіцери, зокрема пенсійного віку.

– Відсутність у них бойового досвіду та некомпетентність викликають недовіру особового складу та побоювання, що їх управління призведе до ще більших втрат, – каже Маляр.

Раніше Луганська ОВА повідомляла, що в медзакладах окупованого обласного центру катастрофічно не вистачає найнеобхіднішого для лікування поранених російських військових.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міноборони РФ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-24 03:14:10