Україна і світ

Маємо допомогти Україні завершити війну перемогою – кінорежисер Хазанавічус

Країни Заходу, зокрема Франція, мають допомогти Україні завершити розв’язану РФ повномасштабну війну перемогою.

Про це заявив французький кінорежисер, сценарист і актор Мішель Хазанавічус в ексклюзивному інтерв’ю керівниці інформаційної служби каналу ICTV Олені Фроляк.

Таким чином режисер відповів на запитання, що розкаже про візит до України своїм рідним, друзям та колегам.

Зараз дивляться

Хазанавічус зазначив, що результат цієї війни вплине і на Францію.

– Своїй сім’ї я розкажу про перемогу. Коли ти гуляєш вулицями і бачиш цих людей, це життя, ти розумієш, що воно не може зникнути. І це ж не маленьке місто, ми говоримо про цілу країну. І ми маємо допомогти Україні завершити цю війну перемогою.

 

Я розкажу, що я бачив та що відчував. Можливо, мої рідні, знайомі, колеги стануть більш зацікавлені та, сподіваюся, зрозуміють, що на кону також мир у Франції, – наголосив Хазанавічус.

Відповідаючи на запитання, як жителі Франції сприймають війну, режисер пояснив, що медіа стурбовані подіями в Україні, журналісти відслідковують їх і вчасно сповіщають глядачів. Тож французи обізнані про ситуацію, є досить багато ініціатив для допомоги українцям.

– Люди проявляють солідарність і багато підтримки, прийняли багато біженців, організовують багато благодійних проєктів, – уточнив Хазанавічус.

Водночас серед французів є й ті, хто просуває наративи Кремля. За словами Хазанавічуса, таких небагато.

– Звісно, є ультраправі та ультраліві, які зазвичай однаково і однобоко сприймають зовнішню політику… Деяким навіть платять російські пропагандисти за розповсюдження культу Путіна.

 

Але я б не сказав, що це великий пласт населення. Більшість все ж розуміє, що від перемоги України у цій війні залежить мир усіх нас. І ми дуже хочемо, щоб українцям таки вдалося її здобути, – пояснив кінорежисер.

Варто зазначити, що Мішель Хазанавічус став амбасадором фандрейзингової платформи United24. Кінорежисер разом із тенісисткою Еліною Світоліною буде займатися напрямом Відбудова України, зокрема збором коштів на відновлення двох багатоповерхівок в Ірпені.

Фото: United24

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-11 13:38:36