Україна і світ

Масштабний обстріл України 23 листопада: Шмигаль зібрав оперативну нараду уряду

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відреагував на масштабний ракетний обстріл нашої країни Росією 23 листопада, зазначивши, що держава-терорист вкотре продемонструвала світові свою сутність.

У своєму Telegram-каналі він зазначив, що ракетні удари припали по енергетичній інфраструктурі, тому в усій країні використано аварійні відключення електроенергії. Це вимушений крок, щоб уникнути аварій та розбалансування системи, водночас ремонтні бригади вже почали відновлювати пошкоджену інфраструктуру.

– В уряді ми провели оперативну нараду з керівниками дипломатичних місій та установ України за кордоном за участю голів Міненерго та Укренерго. Визначили пріоритетність постачання в Україну енергетичного обладнання від партнерів, зокрема – для ремонту пошкодженої інфраструктури та забезпечення Пунктів незламності, – наголосив Шмигаль.

denys shmygal zustrich1.jpg

Прем’єр-міністр додав, що він дав завдання Міненерго налагодити цілодобову тісну координацію з МЗС та митницею. Енергетичне обладнання має надходити в Україну швидко та безперебійно.

Нагадаємо, раніше Укренерго повідомило, що в Україні добу діятимуть аварійні відключення світла.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Денис Шмигаль

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-23 18:26:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин