Україна і світ

Маск випередив Цукерберга у списку багатіїв

Статки Марка Цукерберга зменшилися на $18 млрд через падіння акцій компанії Meta Platforms Inc.. Це дозволило Ілону Маску з Tesla Inc. закріпити свій статус третього найбагатшого мільярдера у світі.

Падіння акцій Meta – що відомо

Акції Meta впали на 11% після того, як компанія заявила, що продажі в другому кварталі, швидше за все, будуть нижчими за прогнози. Зараз статки Цукерберга становлять $157 млрд. Тим часом Ілон Маск додав $5,8 млрд до наявних $184 млрд, коли акції Tesla продовжили йти вгору після звітності.

Це найвідчутніше падіння акцій Meta з жовтня 2022 року. Після нього виникло питання, чи окупляться в результаті для інвесторів її ставки на штучний інтелект. Водночас протягом року акції компанії зросли на 25% і торгуються біля історичних максимумів протягом останнього місяця, що частково відображає ажіотаж навколо ШІ.

Зараз дивляться

Раніше у квітні два мільярдери помінялися місцями, коли Цукерберг вперше з 2020 року обігнав Маска. Це сталося після новин про падіння обсягів постачання автомобілів Tesla у першому кварталі року.

Як Маск випередив Цукерберга

Акції компанії Tesla продемонстрували зростання протягом двох днів на 12% і ще на 5% після того, як Ілон Маск пообіцяв запропонувати дешевші автомобілі вже цього року. Так він зменшив занепокоєння щодо невтішних фінансових результатів і погіршення перспектив зростання. До цього акції компанії мали найнижчий показник серед індексу S&P 500, впавши на 42%.

Маск отримує статки перш за все від своєї частки в компанії-виробнику електромобілів, а також від своїх активів в Space Exploration Technologies та соцплатформи X, раніше відомої як Twitter. Статки Цукерберга значною мірою пов’язані з акціями Meta.

Нагадаємо, що Маск і Цукерберг ведуть постійну публічну суперечку. Перепалка посилилася, коли Meta запустила Threads, соціальну медіаплатформу, що конкурує з X Маска. Минулого року вони навіть обмінялися уїдливими коментарями щодо можливого бою в клітці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-26 08:59:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин