Львівський портал

Маркіян Мазур зі Львова увійшов у ТОП-5 фіналістів Міжнародної економічної олімпіади 

Маркіян Мазур з Львівського фізико-математичного ліцею посів четверте місце у фіналі Економічної Олімпіади, яка проходила у Греції. Про це повідомили в навчальному закладі.

Загалом в Олімпіаді взяли участь 85 дітей з 18 країн, Україну представляли п’ять учасників. За результатами всіх завдань Маркіян Мазур посів четверте місце серед усіх фіналістів.

«Маркіян успішно пройшов першу письмову частину з дев’яти відкритих запитань з економіки та фінансів і другу з 45 тестових завдань. Далі на нього чекав усний іспит з висококваліфікованою групою експертів-економістів з США, Чехії та Польщі. … Ми пишаємося усією нашою українською командою! Попри усе наші діти демонструють, що немає нічого неможливого», – наголосили у Львівському ліцеї.

За даними Центру Бендукідзе, за результатами двох блоків письмових завдань три учасники команди увійшли в ТОП-50 та здобули бронзові медалі, серед них: 

  • Олександр Єсін (Обласний науковий ліцей в м. Рівне Рівненської обласної ради); 
  • Мар’яна Дюлай (Тернопільський класичний ліцей); 
  • Петро Пелих (Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка).

Ще один український учасник пробився у ТОП-10, де на нього чекав усний іспит з провідними експертами-економістами з США, Чехії та Польщі. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-11 09:33:57