Мандариновий пиріг: дуже простий рецепт
Мандариновий пиріг – це ідеальний варіант для тих, хто хоче швидко приготувати щось смачне до чаю. Його ніжна текстура, поєднана з яскравим цитрусовим смаком, подарує гарний настрій і справжнє гастрономічне задоволення.
Якщо шукаєте десерт, який вразить усіх без зайвих зусиль, цей пиріг – саме те, що вам потрібно.
Мандариновий пиріг: рецепт
Мандарини, завдяки своїй природній солодкості й аромату, ідеально доповнюють м’яке тісто та неймовірний смак та аромат.
Інгредієнти:
Для тіста:
- цукор – 150 г
- вершкове масло (розтоплене) – 1/2 склянки
- борошно – 1 склянка
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – дрібка
- яйця – 2 шт.
- ванільний цукор – 1 пакетик
Для начинки:
- мандарини – 3 шт.
- цукор – 1 ст. л.
Для заливки:
- сметана – 4 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- вершкове масло (розтоплене) – 40 г
За бажанням до тіста чи заливки трохи мандаринової цедри – це зробить десерт ще більш ароматним.
Пиріг з мандаринами: рецепт покроково:
- Розігрійте духовку до 190 градусів. Форму для випікання застеліть пергаментним папером і злегка змастіть олією.
- Для тіста у розтоплене вершкове масло додайте цукор і ванільний цукор. Збивайте суміш до пишної маси.
- Вбийте яйця і додайте сіль та продовжуйте збивати близько 3 хвилин.
- Додайте розпушувач і борошно. Перемішайте до отримання гладкого тіста.
- Вилийте тісто у форму.
- Почистіть мандарини, розділіть їх на часточки. Видаліть кісточки.
- Розкладіть часточки мандаринів поверх тіста та посипте пиріг цукром.
- Для заливки змішайте сметану з цукром і розтопленим вершковим маслом.
- Полийте пиріг підготовленою сметанною заливкою та випікайте в духовці за температури 180 градусів близько 40 хвилин.
- Вийміть пиріг з мандаринами з форми та залиште на 30 хвилин, щоб охолов.
Подавайте випічку, нарізавши порційними шматочками до чаю, кави чи молока. Смачного!
Спробуйте приготувати цей мандариновий пиріг один раз, і він стане вашим улюбленим десертом до будь-якої нагоди!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-17 18:21:00