Україна і світ

Маляр пояснила, навіщо РФ оголосила в “розшук” Залужного і Сирського

Фото: Міноборони

Спроби тиснути на українських командувачів оголошеннями у “розшук” на території Росії є безперспективними.

Про це написала на своїй сторінці у соцмережах заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона пояснила, що оголошення з боку Росії у “розшук” головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, є одним з прийомів інформаційної війни.

– У 2014-2015 вони теж відкривали кримінальні провадження проти наших командувачів і комбригів. Звинувачували у нібито вчиненні злочинів під час ведення бойових дій, – пояснила вона.

За її словами, цей прийом покликаний розв’язати дві задачі:

  1. Нівелювати статус України як жертви міжнародного злочину агресії та формально урівняти їхні злочинні дії з нашими оборонними.
  2. Вчинити психологічний тиск та деморалізація наших військових.

Втім, як написала Маляр, ця місія є “нездійсненною”.

– Росія цією війною створила собі настільки токсичну репутацію та настільки втратила довіру, що будь-які звинувачення з їхнього боку на адресу наших військових сприймаються як обтяжуюча обставина, – написала вона.

Щодо другого пункту, вважає заступниця міністра оборони, “все і без пояснень зрозуміло”.

Заступниця міністра оборони додала, що з боку Росії є “безперспективним” психологічно тиснути на командувачів, які воюють з ворогом, що значно переважає за кількістю бійців та озброєння.

Нагадаємо, російське МВС 30 травня оголосило у розшук головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командувача Сухопутними військами Олександра Сирського. У Росії не уточнили статтю кримінального кодексу, за якою вони шукають українських генералів.

Примітно, що протягом декількох минулих тижнів російська пропаганда намагалась поширити фейк, що начебто українського головнокомандувача Залужного було “ліквідовано”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-30 21:43:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин