Україна і світ

Максим Буткевич – реакція МЗС на судилище над військовими ЗСУ з боку РФ

Міністерство закордонних справ України відреагувало на засудження до 13 років позбавлення волі українського правозахисника та журналіста Максима Буткевича, а також до інших строків ще двох українців.

Такий вирок виніс так званий суд російських терористичних формувань на тимчасово окупованій території в Луганській області.

— Фейковий судовий процес, зрежисований в Російській Федерації, мав на меті легалізувати чергову політичну розправу над українськими громадянами. Оголошені вироки є незаконними та нікчемними, – зазначили в МЗС.

Українське відомство закликало міжнародну спільноту засудити судилище над Максимом Буткевичем та іншими двома громадянами, вимагати від РФ їхнього звільнення, так само як і інших українців, незаконно ув’язнених на тимчасово окупованих територіях та в Росії, а також вживати дієвих заходів задля протидії агресії Росії проти України.

Зараз дивляться

Окрім Буткевича “суд” оголосив вирок військовим ЗСУ Віктору Похозею та Владиславу Шелю – до 8,5 та 18,5 року ув’язнення.

Окупанти звинуватили українців у “жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні у збройному конфлікті заборонених методів”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім цього, Буткевича звинуватили у нібито “замаху на вбивство двох осіб” та “умисному ушкодженні чужого майна”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-10 19:23:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин