Україна і світ

Макрон запропонував провести мирну конференцію, щоб припинити війну в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив всебічну підтримку України та заявив про необхідність проведення мирної конференції.

Про це повідомляє телеканал BFM TV.

За словами Макрона, Україна ніколи не буде сама у боротьбі за мир.

Зараз дивляться

– Ми хочемо будувати світ разом. Світ, який дозволить досягти справедливості для України, її народу. Світ, який служитиме нашому спільному бажанню бачити Європу згуртованою, єдиною та солідарною. Світ, який дозволить створити простір стабільності та безпеки для всіх, – заявив Еммануель Макрон на пресконференції перед тристоронньою зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським та канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Єлисейському палаці.

Макрон запевнив Зеленського у своїй готовності далі передавати зброю Україні. Президент України закликав якнайшвидше поставити важке озброєння та літаки.

За його словами, що раніше Україна отримає важке озброєння великої дальності дії, що раніше українські льотчики отримають літаки, то швидше закінчиться російська агресія.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Макрон запевняє, що Україна може розраховувати на Францію у розбудові світу.

– Україна може розраховувати на нас у розбудові світу. Запропонований вами план є необхідною основою для обговорення цього шляху, який має привести нас до міжнародної мирної конференції, сказав Макрону українському президенту.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-09 09:56:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин