Україна і світ

Макрон виключає розпуск парламенту чи перестановки в уряді – ЗМІ

Президент Франції Еммануель Макрон на тлі протестів через підвищення пенсійного віку не планує розпуск парламенту чи перестановки в уряді.

Про це повідомляє BFMTV з посиланням на джерела.

Зазначено, що Макрон у короткостроковій перспективі виключає як розпуск Національної асамблеї – нижньої палати законодавчого органу, так і перестановки в уряді чи оголошення референдуму щодо пенсійної реформи.

Зараз дивляться

20 березня уряд Франції ледве зумів уникнути відставки під час голосування за вотум недовіри. Результати голосування у парламенті означають також фінальне схвалення проєкту пенсійної реформи.

Згідно зі змінами Макрона, мінімальний загальний пенсійний вік збільшиться з 62 до 64 років, деякі працівники державного сектору втратять привілеї, а також прискориться збільшення кількості років роботи, необхідних для отримання повної пенсії.

Опитування показують, що дві третини французів виступають проти таких реформ.

Останніми тижнями відбулися страйки працівників транспорту, енергетиків, вчителів і працівників державного сектору, включно зі співробітниками музеїв. Триваючий страйк з прибирання сміття призвів до того, що в половині Парижа накопичилося понад 7 тис. тонн відходів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: BFMTV

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-21 16:04:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин