Україна і світ

Майже 200 вибухів за добу пролунало на території 9 громад Сумщини та Чернігівщини

Протягом доби російські окупаційні війська продовжили обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей. Ворог наніс вогневе ураження із застосуванням БПЛА, мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Під ворожим вогнем опинилися Миропільська, Хотінська, Білопільська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська та Новослобідська громади Сумщини й Новгород-Сіверська та Семенівська – Чернігівщини.

У першій половині дня по прикордонню Семенівської громади росіяни з району села курковичі випустили 7 артилерійських снарядів.

У прикордонні Новгород-Сіверської громади розірвалося 7 мін 82-мм калібру та 1 гранатометний ВОГ, скинутий з БПЛА. Вогонь ворог відкривав з боку російського населеного пункту случевськ.

Есманьську громаду росіяни у чотирьох випадках обстрілювали з боку населених пунктів локоть та іскра із різних видів збої: мінометами – 22 вибухи, артилерійськими снарядами – 9 вибухів та реактивною артилерією – 15 вибухів. Внаслідок обстрілу значно пошкоджені чотири приватні будинки місцевих, також школа та сільський клуб.

У другій половині дня рашисти обстріляли територію Миропільської громади зі ствольної артилерії калібру 152-мм та мінометів калібру 120-мм, загалом пролунало три десятки вибухів від розривів снарядів та більше десятка – від мін. Вогонь вівся з російських населених пунктів горналь та гуєво.

Пізніше ворог з російського населеного пункту єлізаветовка випустив по території Хотінської громади близько двох десятків мін калібру 120 мм.

У прикордонні Новослобідської громади розірвалося 11 мін 120-мм калібру випущених з боку ворожого населеного пункту ходейкове.

У прикордонні Середино-Будської громади розірвалося 17 артилерійських снарядів випущених росіянами з району села зернове.

У прикордонні Зноб-Новгородської громади розірвалося 27 артилерійських снарядів випущених ворогом з району села зноб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також двічі за добу противник накривав територію Білопільської громади з мінометів калібру 120 мм. Загалом нараховано майже три десятки прильотів. Вогонь вівся з російського населеного пункту тьоткіно. Внаслідок ворожого обстрілу зруйновано один житловий будинок, на щастя, обійшлося без жертв.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-09 12:57:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин