Львівський портал

Майстерна крадіжка: після поїздки у поїзді іноземець виявив 8800 фальшивих доларів

У потязі Київ – Львів майстерно обікрали іноземця. У нього поцупили 8800 доларів, а натомість у сумку поклали фальшиві купюри. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції Львівщини.

За даними слідства, злочин скоїв 49-річний одесит, їдучи у потязі Київ – Львів.

Фігурант купив залізничний квиток за підробленими документами. В купе він познайомився з іншим пасажиром, іноземцем, та з’ясував, що той має з собою 10 тисяч доларів готівкою.

Вночі, коли сусід спав, підозрюваний дістав з його сумки конверт з грошима та замінив у ньому купюри на фальшиві, залишивши лише декілька справжніх для «обкладинки», після чого поклав конверт назад у сумку.

Коли потерпілий побачив, що у конверті фальшиві гроші, то звернувся за допомогою у поліцію. Так він втратив 8800 доларів.

Втім правоохоронці встановили особу зловмисника і затримали в Одесі, після чого доставили до Львова.

Під час санкціонованих обшуків у підозрюваного виявили та вилучили підроблені документи, фальшиві долари США, снодійні засоби, картки телефонних операторів, спеціальні ключі, які використовують працівники залізниці, та інші речові докази.

Зловмиснику вже оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (крадіжка) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – до восьми років тюрми.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Поліцейські закликають громадян, які стали жертвами подібного злочину, звертатись на лінію 102.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-01 13:36:26