Україна і світ

МАГАТЕ закликає росію негайно звільнити Запорізьку АЕС

Наглядова рада ООН з ядерної безпеки, яка складається з 35 країн, закликала росію припинити всі дії на українських ядерних об’єктах.

«Рада висловлює серйозну стурбованість тим, що російська федерація не прислухалася до закликів Ради негайно припинити всі дії проти та на ядерних об’єктах в Україні, і просить, щоб російська федерація негайно це зробила», — йдеться в тексті резолюції.

У тексті також зазначено, що Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) закликало росію вивести свій військовий та інший персонал негайно і покинути Запорізьку АЕС.

Резолюцію, подану Канадою та Фінляндією, схвалили 24 із 35 членів. росія та Китай проголосували проти резолюції, а Кенія, Намібія, Індія, Пакистан, Саудівська Аравія, ПАР і В’єтнам утрималися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Правління висловлює глибоку стурбованість у зв’язку з неприйнятним тиском і затриманнями українського оперативного персоналу на Запорізькій АЕС і неодноразовими порушеннями зовнішнього електропостачання внаслідок обстрілів прилеглої території», — йдеться в тексті резолюції.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-18 10:26:16