Україна і світ

МАГАТЕ найближчим часом на прохання України проінспектує чотири АЕС

За запитом України між урядом і Міжнародним агентством з атомної енергії досягнуто домовленості про направлення груп експертів Агентства з ядерної безпеки на Південно-Українську, Хмельницьку та Рівненську атомні електростанції. Згідно з угодою, МАГАТЕ також відправить свою третю таку експертну місію до Чорнобиля.

Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

МАГАТЕ вже має групу експертів, яка постійно присутня на найбільшому такому об’єкті країни — Запорізькій АЕС.

На всіх цих об’єктах МАГАТЕ також регулярно здійснює гарантійну діяльність і щойно завершило перевірку в трьох інших місцях в Україні на прохання українського уряду після звинувачень російської федерації щодо діяльності там.

Спочатку кожна місія триватиме близько тижня, зазначив генеральний директор Рафаель Гросі, додавши, що за потреби за ними можуть послідувати інші.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Від початку війни в Україні МАГАТЕ робить усе можливе, щоб запобігти ядерній аварії з потенційно серйозними наслідками для здоров’я населення та навколишнього середовища. Ми поставили обладнання для ядерної безпеки та безпеки, провели неупереджену оцінку ситуації та надали технічну експертизу та поради. Ми виконуємо цю важливу роботу в тісній співпраці з українською владою та на її прохання», — сказав Рафаель Гроссі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-15 11:07:24