Україна і світ

Людиною, яка публічно критикувала дії Путіна у війні з Україною, виявився Пригожин – WP

З’ясувалося ім’я людини з близького оточення російського диктатора Володимира Путіна, яка критикувала главу Кремля щодо війни, розв’язаної нею проти України – нею виявився засновник ПВК Вагнера Євген Пригожин.

Про це повідомляє The Washington Post, який пише з посиланням на чиновників зі США, які побажали залишитися анонімними, що Пригожин особисто заявив Путіну, що його військове командування погано керує бойовими діями.

Ця критика перегукується з тим, що Пригожин публічно говорив упродовж кількох тижнів.

Його здатність спокійно висловлювати критику на адресу російських військових особисто Путіну, за даними видання, свідчить про те, що його вплив зростає по мірі поразки Росії у війні.

Також це підкреслює хитке становище формального керівництва російського оборонного істеблішменту, що зазнав різкої критики як з боку Пригожина, так і з боку інших осіб після місяців втрат і бойових помилок.

Те, наскільки Пригожин розчарований у Міноборони РФ, а також його напруження у відносинах із міністром оборони Росії Сергієм Шойгу, стало предметом для окремої доповіді розвідки США, зазначає співрозмовник The Washington Post.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У звіті зазначено, що Пригожин розкритикував міноборони РФ за те, що воно надто покладається на групу Вагнера, не даючи при цьому найманцям достатньо грошей і ресурсів для виконання завдань.

– Рішення Пригожина протистояти Путіну – це лише остання ознака його невдоволення, – зазначило джерело видання, яке ознайомилося зі звітом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-25 17:26:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин