Україна і світ

Люди дуже розраховують на підтримку ОВА прифронтових територій — Ірина Верещук

Ірина Андріївна Верещук

Часу обмаль — холодна пора року вже настала. Населенню, яке мешкає у небезпечних регіонах, вже просто зараз необхідні дрова для обігріву осель. Адже в багатьох населених пунктах зруйновані системи централізованого теплопостачання.

Як повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, про це йшлося на міжвідомчій нараді під головуванням Віцепрем’єрки України Ірини Верещук.

— Знайдіть спосіб і механізм проконтролювати закупівлю дров. Уряд виконав зобов’язання перед населенням. Кошти у розмірі 563 млн гривень уже на рахунках ОВА. Нам потрібно швидко вирішити всі формальності, й люди мають отримати дрова безкоштовно і, головне, вчасно, — наголосила Ірина Верещук.

Нагадаємо, особливо небезпечні регіони, мешканці яких будуть забезпечені безоплатними дровами, знаходяться в межах територій, де тривають бойові дії. Це стосується відповідних регіонів у 8 областях, а саме: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській.

Для забезпечення населення деревиною паливною ОВА вже розпочали процес укладення договорів з лісовими господарствами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У пріоритеті на отримання дров — вразливі категорії громадян: багатодітні родини, люди похилого віку, особи з інвалідністю.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-22 10:27:07