Львівський портал

Львів’янин за 19 тис. євро намагався переправити чоловіка через кордон

У Львові викрили 51-річного чоловіка, який організував незаконне переправлення через державний кордон військовозобов’язаного. Про це Львівському порталу повідомили у поліції Львівської області.

За свої послуги зловмисник просив 19 тисяч євро, пообіцявши провести клієнта через кордон поза межами пунктів пропуску.

У Спецпрокуратурі Західного регіону зазначили, що він наказав своєму клієнту зібрати необхідні документи й чекати дзвінка. За планом, у потрібний час чоловіка мали забрати, доправити до кордону та вказати напрямок, звідки він міг би пішки перейти за межі країни та уникнути мобілізації.

Правоохоронці затримали львів’янина після одержання коштів від «клієнта».

За даними СБУ у Львівській області, під час санкціонованих слідчих дій у фігуранта виявили та вилучили чорнові записи з доказами протиправної діяльності. А також 3 600 доларів походження яких встановлюється.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає до дев’яти років тюрми з конфіскацією майна.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Досудове розслідування триває.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-13 10:18:33