Львівський портал

Львів’янин Павло Коростильов став п’ятим стрільцем на Олімпіаді-2024

26-річний спортсмен зі Львова Павло Коростильов другим вибув із фіналу стрільби на 25 м зі швидкісного пістолета на Олімпійських іграх у Парижі і таким чином не зміг позмагатись за медаль. Про це повідомляє Львівський портал.

У фіналі змагались шестеро найсильніших стрільців:

  • українець Павло Коростильов,
  • китаєць Лі Юехун,
  • кореєць Чо Йон Дже,
  • німець Флоріан Петер,
  • китаєць Ванґ Сіньцзе,
  • італієць Массімо Спінелла.

Примітно, що після чотирьох раундів Павло Коростильов отримав 14 очків та посів друге місце. Проте у п’ятому раунді він влучив лише у дві мішені з п’яти, тож опустився на п’яте місце та вибув зі змагань.

Загалом стрілець зі Львова набрав 16 очків.

Тим часом медалі зі стрільби на 25 м зібрали обидва представники Китаю, а також Республіки Корея.

Додамо, що для Павла Коростильова це був другий фінал Олімпійських ігор у кар’єрі. На Олімпіаді в Токіо він зупинився за крок від нагороди і був четвертим у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м.

Загалом це також був останній фінал для українців на Олімпіаді-2024 у стрільбі.

Нагадаємо, напередодні українці здобули відразу три медалі з легкої атлетики: «золото» взяла Ярослава Магучіх за стрибки у висоту, «бронзу» – Ірина Геращенко. Також бронзову медаль отримав Михайло Кохан у метанні молота.

До цього Україна на Олімпіаді у Парижі здобула ще три нагороди: золоту (жіноче командне фехтування на шаблях), срібну – Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки у трьох положеннях на дистанції 50 метрів) та бронзову – Ольга Харлан (фехтування на шаблях, особистий турнір).

Таким чином у скарбничці України є вже шість олімпійських медалей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-05 08:10:26