Львівський портал

Львів’яни передали військовим обладнання майже на 14 млн грн

За останній тиждень громада Львова передала українським захисникам майже пів тисячі дронів та іншого обладнання на загальну суму близько 14 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прессдужбі Львівської міської ради.

Зокрема, нашим захисникам передали авто, п’ять квадроциклів, 450 FPV-дронів, три старлінки, 14 приладів нічного бачення та ще 18 додаткових дронів.

«Загалом за перші два тижні року відправили майже 1000 дронів», – повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Як відомо, техніку та обладнання на передову закуповують на запити військових у межах загальноміської програми підтримки захисників. У бюджеті Львівської МТГ на 2024 рік лише на закупівлю обладнання та необхідних засобів для Збройних сил України передбачено 1 млрд грн.

34

33

Довідка. FPV-дрон – це безпілотний літальний апарат з функцією first pearson view, тобто «бачення від першої особи». Такі дрони можуть передавати відео в реальному часі через вбудовану камеру, розташовану в передній частині БПЛА.

Фото: ЛМР

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наталія Жолинська

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-13 20:19:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин