Львівський портал

Львів’яни несуть квіти і лампадки до місця вбивства Ірини Фаріон

У суботу вранці, 20 липня, львів’яни почали приносити квіти та лампадки на місце, де невідомий нападник напередодні стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. Про це повідомляє Суспільне.

Зі самого ранку на вул. Масарика, де сталася стрілянина, сусіди Ірини Фаріон та небайдужі містяни несуть живі квіти та лампадки. Таким чином це місце стало імпровізованим меморіалом вшанування пам’яті.

«Какая разница мені бачити кров Фаріон? Никакая разница. Я плачу, тому що мені шкода. Ми на похороні будемо обов’язково. Мовчати при такій зраді – це бути учасником зради», – прокоментувала Галина Іваненко, яка прийшла на місце злочину з лампадкою.

«Шкода, дуже шкода, я навіть не знала, що вона живе тут біля нас недалеко», – додає львів’янка Зоряна Мельник.

Зазначимо, що дату і час похорону Ірини Фаріон наразі ще не назвали.

Як повідомляв Львівський портал, ввечері 19 липня у Львові на вул. Масарика невідомий стріляв у мовознавицю, екснардепку й громадську діячку Ірину Фаріон. Її у критичному стані госпіталізували з пораненням голови, втім через кілька годин вона померла.

Сам нападник утік. У Львові та області проводять пошукову операцію. Згодом у мережі з’явились фото юнака, який є ймовірним стрільцем.

Спершу напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство, а після її смерті – на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ).

Слідство розглядає декілька версій мотиву вбивства: громадська та політична діяльність Ірини Фаріон, особиста неприязнь. Не виключене й замовне вбивство.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що винні у злочині мають понести покарання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-20 09:41:34