Львівський портал

Львівський «Охматдит» отримав мільйон гривень від меценатів

Віцеголова наглядової ради ПАТ «Мульті Весте Україна 3» (компанія, яка володіє ТРЦ Forum Lviv) Володимир Женчак і партнери Forum Lviv виділили 2 мільйони гривень на підтримку двох дитячих лікарень України: «Охматдит» у Львові та Києві. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі медзакладу.

У львівському «Охматдиті» ці кошти планують використати для капітального ремонту двох боксів у відділенні раннього дитинства, де лікують дітей до 2 років.

За словами голови опікунської ради лікарні Андріани Мальської, медики давно мріяли відремонтувати відділення раннього дитинства.

«До війни ми створювали комфортні умови завдяки проекту іменних палат, йшли відділення за відділенням, але з початком повномасштабної війни це стало набагато складніше робити, оскільки більшість коштів скеровують на перемогу. Тим часом наші відділення переповнені найменшими дітьми з найскладнішими діагнозами, їх кількість лише збільшується, тож дуже хочеться, щоб їм було комфортно, як вдома, адже що не кажіть, але стіни теж лікують», – зазначила вона.

Роботи у відділенні лікарня планує розпочати вже наступного тижня.

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю, житлові будинки та в медичний центр.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти цілеспрямовано вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

Аварійно-рятувальна операція в «Охматдиті» тривала цілу добу. Тут внаслідок удару рашистів загинули двоє людей, ще 32 дістали поранення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-29 11:09:34