Львівський портал

Львівський музей історії релігії оцифрує 1200 своїх найцікавіших пам’яток

Львівський музей історії релігії розпочав проєкт з оцифрування своїх експонатів і створення онлайн-платформи для публікації інформації про 1200 музейних пам’яток. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній раді.

За результатами проєкту Українського культурного фонду на онлайн-платформі будуть опубліковані фотографії та інформація українською та англійською мовами про 1200 найцікавіших музейних пам’яток. Також буде створено 3D-моделі 22 археологічних пам’яток з фондової колекції.

Координаторка проєкту Надія Полянська зазначила, що до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, музей експонував близько 10% фондової колекції.

Частина з тих пам’яток, що не експонувались в постійній експозиції, презентувались на виставках, публікувались в музейних каталогах та наукових виданнях, але ці видання відомі лише невеликій групі спеціалістів.

«Значна частина колекції ніколи не була доступна для відвідувачів. А з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, музейні пам’ятки надійно сховані і побачити її немає можливості. Завдяки цифровому архіву, кожен охочий зможе вільно досліджувати унікальні артефакти, що розповідають про різні аспекти релігійної культури», – додала вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-29 11:28:01