Львівський портал

Львівські учні підуть до школи таки 2 вересня

Новий навчальний рік у школах Львова таки розпочнеться 2 вересня, а не 19 серпня, як це планували раніше. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Щодо рішення Кабміну про початок навчального року 2 вересня. Ми приймаємо і виконаємо це рішення. Львівські школярі почнуть навчання разом з усіма», сповістив він.

При цьому Андрій Садовий висловився відверто проти такого рішення, адже розпочати навчальний рік у школах Львова у серпні хотіли саме через ризик відключень електроенергії взимку.

«Що я про це думаю. Здоровий глузд програв. Демократія та децентралізація теж. Але, здається, нікому того не треба. Той, хто приймає рішення, несе відповідальність. Сумніваюсь, але сподіваюсь, що Кабмін має інформацію про те, якою буде зима, і що навчання відбуватиметься без форсмажорів.

В час війни ми маємо бути гнучкими і швидко адаптуватись до нових обставин. Шкода, що це розуміють не всі. Але це точно не причина для розвитку внутрішніх непорозумінь», – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, напередодні уряд вирішив, що навчальний рік у школах розпочнеться з 2 вересня, а завершиться 30 червня 2025 року.

Хоча Львів раніше запланував почати навчання у школах раніше – з 19 серпня. Причиною цьому стала нестабільна ситуація з електропостачанням. А восени-взимку до знеструмлень можуть додатись і проблеми з опаленням.

Водночас Львівська міська рада навіть звернулась до Кабміну з проханням дозволити громадам самостійно планувати навчальний рік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-24 10:58:15