Львівський портал

Львівські митники затримали контрабанду хутра та зброї

У пункті пропуску «Шегині» митники затримали контрабандні вироби з хутра норки, лисиці, нутрії та ондатри, а також зброю – шаблю німецької армії часів Другої світової війни. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

У пункті пропуску «Шегині – Медика» під час огляду автомобіля Volkswagen, який прямував до Польщі, митники виявили прихований товар: 75 виробів з хутра норки, лисиці, нутрії та ондатри, та оздоблені ним.

Для проходження митного контролю 57-річний житель м. Тисмениця, що на Прикарпатті, обрав смугу «зелений коридор», а товар був прихований за обшивкою в багажному відділені та під крилами автомобіля.

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол, відповідно до ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

Крім того, у «Шегинях», в мікроавтобусі Mercedes-Benz Sprinter, який повертався в Україну, виявили шаблю унтерофіцера німецької армії часів Другої світової війни, зброю, завдовжки 980 міліметрів, вилучили і скерували на експертизу. Також повідомлення про цей факт отримають правоохоронні органи.

Щодо водія – 23-річного жителя Вінницької області, склали адмінпротокол, відповідно до ч. 3 ст. 471 (Недекларування товарів (крім валютних цінностей), що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України) МКУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Львівська митниця

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-16 12:50:28