Львівський портал

Львівські медики вилікували 2-місячне немовля з вродженим хламідіозом 

Команда лікарів лікарні «Охмадит» успішно пролікувала двохмісячного хлопчика із атиповою пневмонією та вродженим хламідіозом. Про це повідомили у Центрі дитячої медицини.  

Батьки хлопчика звернулись до медиків із скаргами: запалення повік очей, відмови від їжі та відсутнім приростом маси тіла у малюка. Дитина впродовж тижня лише спала, майже не їла, що і насторожило батьків. 

Після усіх обстежень та аналізів спеціалісти зʼясували, що у малюка хламідія та встановили діагноз атипова пневмонія, вроджений хламідіоз. Власне, захворювання спричинила наявність у батьків дитинки хламідіозу.  

Хлопчик три тижні отримував специфічне лікування, що дало позитивну динаміку. Відтак малюка в доброму стані лікарі виписали додому. У подальшому на дитинку чекає ще кілька курсів терапії.  

У Центрі наголошують, що попри те, що у базовий список аналізів при плануванні вагітності аналіз на виявлення венеричних захворювань не входить – все ж варто робити такі дослідження. Адже за наявності хламідійної урогенітальної інфекції у вагітної жінки до 90% випадків хламідії передаються новонародженим під час пологів.  

Довідка.

Урогенітальний хламідіоз – найбільш поширене захворювання, яке передається статевим шляхом. Не менше, ніж 10-15% молодих сексуально активних людей інфіковані хламідіями. Беручи до уваги, що хламідіоз часто протікає без яскраво виражених симптомів, важко лабораторно діагностується, погано лікується, дає багато ускладнень, слід очікувати, що він поступово стає загрозою життєдіяльності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-22 18:14:02