Львівський портал

Львівські медики прооперували чоловіка зі складним переломом коліна

У Львові медики лікарні святого Луки за допомогою реконструктивної операції врятували рухливість нижньої кінцівки 35-річного чоловіка, який потрапив у ДТП та отримав складний перелом коліна. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

На початку вересня 35-річний Мирослав Петрилко їхав на мотоциклі та зіткнувся з легковою автівкою. Після падіння мотоцикліст зрозумів, що його ліва нога зовсім не рухається. Карета швидкої доправила постраждалого до лікарні святого Луки. Та після обстеження медики діагностували у Мирослава закритий багатофрагментарний внутрішньосуглобовий перелом обох виростків лівої великогомілкової кістки.

Так, найперше спеціалісти встановили на пошкоджену кінцівку апарат зовнішньої фіксації. Він був необхідний для стабілізації перелому, зменшення набряку м’яких тканин та попередження можливих ускладнень. А за два тижні ортопеди-травматологи змогли приступили до наступного важливого етапу лікування реконструктивної операції.  

«Це є найскладніший по класифікації внутрішньосуглобовий перелом гомілки в ділянці колінного суглобу. Аби уникнути інвалідизації пацієнта та в подальшому відновити функцію травмованої кінцівки, необхідне реконструктивне операційне втручання з використанням титанових конструкцій та кісткових трансплантатів», розповідає ортопед-травматолог Юрій Кіт.

Під час операції наші спеціалісти спершу повернули кісткові уламки колінного суглобу у правильне анатомічне положення. Далі замістили кістковий дефект штучним трансплантатом. І вже останнім етапом ортопеди-травматологи зафіксували суглоб титановими пластинами (виконали металоостеосинтез).

Ця операція дала можливість зберегти Мирославові колінний суглоб та дала можливість чоловікові стати на ноги. Втім, відновлення буде ще довгим, так як такий перелом зростається щонайменше пів року. Тож попереду у Мирослава тривала реабілітація та заняття з фізичної терапії.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-21 14:54:29