Львівський портал

Львівські лікарі врятували підлітка, у якого гнив череп через ускладнення отиту

У Львові лікарі Центру отоларингології успішно вилікували 15-річного хлопця, у якого діагностували рідкісне ускладнення отиту. Кістка всередині голови хлопця почала вигнивати. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі дитячої медицини. Лікарня «Охматдит».

Родина із Турківського району. Захворювання почалося зі звичайного болю у вусі, після чого місцеві лікарі поставили діагноз отит і призначили лікування. Однак, через півтора місяця стан хлопця не покращився. Батьки звернулись до приватного лікаря у Львові, який порекомендував звернутися до спеціалістів Центру.

Після повної радіологічної діагностики та аналізів лікарі зʼясували, що в дитини вкрай рідкісне отогенне ускладнення – петрозит, флебіт кавкрнозного синуса з компресією внутрішньої сонної артерії, а також остеомієліт тіла клиноподібної кістки.

Лікарі вирішили негайно оперувати дитину. Втручання пройшло успішно, а стан дитини поступово поліпшився.

«Випадок складний, тому що гній із вуха пішов на верхівку скроневої кістки, проїв її і далі поширився до тіла клиноподібної кістки (це кістка посередині голови). Відтак, почалось запалення кавернозного синуса, яка набрякла і почала перетискати внутрішню сонну артерію. Це була величезна загроза для життя дитини», – пояснив керівник клініки отоларингології Федір Юрочко.

Після операції стан Івана покращився, і його виписали на домашнє лікування під спостереженням медиків.

«Була колосальна загроза для життя. Кістка всередині голови просто вигнивала. Таке ускладнення вперше у нашій практиці, хоча ми багато оперуємо складних вушних хвороб і є одними із лідерів у дитячій отохірургії України. Також ми радились з польськими колегами, вони підтвердили, що це вкрай рідкісне ускладнення», – додав Юрочко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-12 09:11:00