Львівський портал

Львівські лікарі врятували око дитини після укусу собаки

У львівському «Охматдиті» успішно прооперували 4-річного хлопчика, якого в око вкусив собака. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

4-річний Андрійко мешкає у Стрию. До лікарні у Львові потрапив після укусу собаки.

Хлопчик грався на власному подвір’ї із псом, але той раптом вкусив малюка за око. На сильний плач прибігла мама, на той момент у сина все обличчя було в крові.

«Я навіть, не могла зрозуміти, де собака вкусив, бо було усе в крові. Через паніку та страх забула номер до екстреної допомоги. Побігла до сусідів і вони вже викликали», – пригадує мама Андрійка.

Дитину госпіталізували до місцевої лікарні, а звідти – перевели у львівський «Охматдит». Після огляду хірурги вирішили екстрено оперувати дитину.

Медики кажуть, що укус був глибоким, втім око чотирилапий не зачепив. Зір збережено.

«Укус собаки був глибокий. Були пошкодженні всі шари верхньої та нижньої повіки, включно з м’язовим, але нам вдалося повністю усе відновити», – розповів керівник клініки невідкладної та малоінвазивної хірургії, хірург Ігор Гулавський.

Операція пройшла успішно, зараз хлопчика вже виписали з лікарні. У подальшому він буде під спостереженням лікарів для оцінки формування післяопераційного рубця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Охматдит

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-05 09:09:47