Львівський портал

Львівські лікарі провели операцію на сечовий міхур новим методом 

В урологічному відділенні Львівської обласної лікарні медики вперше в Україні провели лапароскопічну операцію пацієнту з онкологічною патологією сечового міхура. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті охорони здоров’я.

67-річний Михайло страждав на онкологічну патологію сечового міхура з проростанням за межі сечового міхура. Під час операції пацієнтові видалили міхур та провели резекцію частини кишки, з якої сформували резервуар для сечі. Лікарі оперували його понад 7,5 годин.  

«Все пройшло успішно, і найважливіше вдалось зберегти якість життя пацієнта: збережена функція самостійного сечовипускання, мінімальні післяопераційні рани на передній черевній стінці, короткий післяопераційний період та швидка реабілітація пацієнта», – розповіли медики. 

У вівторок, 6 серпня після трьох тижнів реабілітації чоловік повертається додому.

«Я дуже вдячний усій команді за допомогу і врятоване життя. Також вдячний своїм рідним, а особливо дружині, яка була поруч зі мною увесь час. Я провів тут у лікарні три тижні, вже сьогодні повертаюся додому та можу бути поруч зі своєю родиною, дружиною та дітьми. Низький уклін медикам за їх працю і жертовність. Скільки буду жити, завжди буду дякувати їм», – додав Михайло.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-06 14:24:32