Львівський портал

Львівська борчиня Оксана Лівач побореться за «бронзу» на Олімпіаді у Парижі

27-річна Оксана Лівач потрапила до втішних сутичок з вільної боротьби за підсумками півфіналів на Олімпійських іграх у Парижі. Про це Львівському порталу повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.

6 серпня, львівська борчиня Оксана Лівач з перемоги стартувала на Олімпійських іграх в Парижі. В стартовій сутичці вагової категорії до 50 кг вона перемогла суперницю з Узбекистану Актенге Кеунімжаєву із розгромним рахунком 10:0.

Після цього на стадії чвертьфіналу українка зустрілася з суперсенсацією турніру – борчинею з Індії Вінеш Фогат, яка на останніх секундах сутички в 1/8 фіналу зуміла вирвати перемогу в чинної олімпійської чемпіонки, чотириразової чемпіонки світу японки Сусакі Юї.

За підсумками драматичної боротьби перемогу здобула індуска – 7:5. Вона також виграла і в наступної суперниці з Куби Юснейліс Гузман та вийшла до фіналу, давши шанс Оксані Лівач посперечатися за «бронзу».

Таким чином у середу, 7 серпня, Оксана Лівач у втішній сутичці зустрінеться з Сусакі Юї. Переможниця проведе поєдинок за «бронзу» з кубинкою.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх-2024 Україна виборола наразі 7 медалей.

Відразу три медалі є з легкої атлетики: «золото» взяла Ярослава Магучіх за стрибки у висоту, «бронзу» – Ірина Геращенко. Також бронзову медаль отримав Михайло Кохан у метанні молота.

Золоту медаль Україна отримала у жіночому командному фехтуванні на шаблях), срібну виборов Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки у трьох положеннях на дистанції 50 метрів) та бронзову – Ольга Харлан (фехтування на шаблях, особистий турнір).

Також срібну нагороду у вправах на паралельних брусах здобув гімнаст Ілля Ковтун.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-06 18:17:21