Львівський портал

Львівщину з відвідує посол Великобританії Мартін Гарріс

У середу, 2 жовтня, відбулася зустріч керівництва Львівської області із надзвичайним та повноважним послом Великобританії в Україні Мартіном Гаррісом. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

Сторони обговорили питання економічного партнерства, інвестиційних можливостей, ведення підприємницької діяльності, кредитування, розвиток  IT- сектору.

В.о. голови Львівської обласної Ради Юрій Холод подякував також всім жителям Обʼєднаного Королівства за медичні проєкти на Львівщині. Зокрема, за оновлену бактеріологічну лабораторію у нашому Клінічному центрі дитячої медицини, яку через Фундацію Олени Зеленської профінансував британський меценат Лорд Ешкрофт,.  «Велику гуманітарну підтримку під час повномасштабної війни також отримав наш Центр екстреної медицини та медицини катастроф. Окрема вдячність також фермерам, які десятками особистих рейдів через усю Європу доставляють автомобілі для нашого війська. Ініціатива «Пікапи для миру», яку ініціював британський фермер Марк Лерд, вже привезла в Україну 430 позашляховиків, більшість із яких отримала 24 ОМБР імені Короля Данила», – зазначив Юрій Холод.

Окрему увагу було приділено підготовці України до зимового періоду та захисту енергетичної інфраструктури. Зокрема йшлося про співпрацю у галузі енергетики щодо спільного проєкту, який би дозволив мінімізувати дефіцит енергії.

За словами очільників області, очікується складна зима, тому основне завдання – забезпечити соціальну сферу, щоб вона могла функціонувати під час вимкнень.

Також під час зустрічі йшлося про впровадження альтернативних джерел енергетики, зокрема сонячної та вітрової, та загалом про перехід до децентралізованої системи забезпечення енергетикою підприємств та населення.

Мартін Гарріс запевнив присутніх у підтримці Великої Британії України та подальшій допомозі, реалізації спільних соціальних та гуманітарних проєктів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіш і новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 18:35:41