Львівський портал

Львівщина виділить 30 млн грн на ліквідацію наслідків російської атаки на місто

Місцева влада скерує з резервного фонду обласного бюджету 30 мільйонів гривень на подолання наслідків атаки росіян по Львову 4 вересня. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.  

«Спільними зусиллями відбудуємо усі будинки, медзаклади та школи. Відновимо памʼятки архітектури. Лише людей не повернемо і це страшна трагедія для всієї нашої області», – зазначив Козицький.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зросла до 47.

Поступово також побільшало й загиблих. За останніми офіційними даними відомо про сімох осіб, вбитих рашистами, серед яких двоє дітей. Однак спочатку повідомлялося про трьох дітей.

Близько 13:00 у Львові завершили аварійно-рятувальні роботи. Відтак за даними ДСНС кількість постраждалих зросла до 53.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено мінімум сім памʼяток архітектури, два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

За фактом обстрілу Львова правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

5 вересня у Львові оголосили День жалоби за загиблими в результаті удару рф.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 12:26:09