Львівський портал

Львівщина прощається зі сімома захисниками та захисницею

У четвер, 5 вересня, Львівщина прощається із сімома захисниками та захисницею, що загинули від рук окупантів, захищаючи Україну. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

 

Володимир Козакевич – уродженець Бібрки.

Був стрільцем-снайпером аеромобільного відділення військової частини А0281. Загинув у Курській області.

Тарас Семенюк – житель міста Жидачів Стрийського району.

Був навідником у складі 63-ої окремої механізованої бригади. Загинув 8 січня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу села Діброва Сєверодонецького району Луганської області. Воїну було 44 роки.

Олег Штогрин – родом із Стрия.

25 лютого 2022 року добровольцем подався на захист Батьківщини. Був солдатом Національної гвардії України. Загинув 30 серпня 2024 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в Торецьку на Донеччині.

Руслан Савич – уродженець селища Підкамінь Золочівського району.

Був солдатом,  стрільцем-зенітником.  

Загинув 30 серпня 2024р від отриманих поранень. Захиснику був 51 рік.

Марія Дихтяр «Пантера» – уродженка села Борок Сокальської громади.

Була капітаном медичної служби 63 батальйону 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони. Вона – одна з перших жінок-добровольців, які наважилися усе залишити в мирному житті і піти служити заради порятунку захисників України на Донбасі. Впродовж трьох років служила начальницею медичної служби у 25 окремому мотопіхотному батальйоні «Київська Русь».

2 жовтня 2023 року Указом Президента за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Марію Дихтяр нагороджено орденом “За мужність” III ступеня. Нагороду вручав особисто Президент.

Антон Долинський – львів’янин.

З початком повномасштабного вторгнення вступив на захист України до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони імені Митрополита Андрея Шептицького Виконував бойові завдання на території Донецької, Запорізької та Сумської областей. У серпні 2022 року нагороджений медаллю «Учасник бойових дій».

Володимир Грабовський – уродженець села Зіболки Львівської області.

Після завершення військової служби проживав в рідному селі, де й працював. 

З початком повномасштабного російського вторгнення боронив державу у складі 7-го прикордонного Карпатського загону Західного регіонального управління. Проходив військову службу на Волині, згодом виконував бойові завдання на Донеччині та Луганщині.

Микола Ільницький – житель Дрогобича.

Захисника мобілізували 12 травня 2024 року. Воїн поповнив лави 95 бригади Збройних сил України. Загинув 1 вересня у Курській області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-05 06:25:37