Львівський портал

Львівщина прощається із шістьма українськими бійцями

У вівторок, 24 вересня, Львівщина попрощається із шістьма українськими військовими, які загинули від рук окупантів, захищаючи незалежність України. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА. 

Щоденно о 9:00 українці вшановують хвилиною мовчання світлу памʼять усіх, хто загинув за державу через російську агресію.

Ігор Мірка – житель Яворова.  

У травні цього року вступив до лав ЗСУ до складу 33 окремої механізованої бригади. Виконував бойові завдання на території Донецької області. 1 вересня 2024 року отримав важкі поранення. 13 вересня помер у лікарні внаслідок отриманих травм. 

Іван Кучерак – родом із села Зарічне Стрийської громади. 

Був сапером інженерно-саперного взводу. Загинув 19 вересня 2024 року під час інженерної розвідки місцевості на Курщині. Воїну було 30 років. 

Дмитро Грицай – львів’янин. 

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист України до кладу 21 окремої механізованої бригади. Боровся із окупантами на Донеччині, Харківщині й Миколаївщині. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант» та неодноразово відзначався військовим командуванням. 

Андрій Вовк – львів’янин. 

Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист України до лав 22 окремої механізованої бригади 38 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. 

Андрій Витязь – львів’янин. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на оборону Батьківщини. Спершу вступив до складу медичного батальйону «Госпітальєри», у 2023 році підписав контракт із 80 окремою десантно-штурмовою Галицькою бригадою. Боровся із загарбниками у найбільш запеклих ділянках фронту. 

Віталій Лопушанський – уродженець села Підбірці Львівської області. 

У 2015 році виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 308 окремого інженерно-технічного батальйону. У 2019 році підписав контракт із 24 окремою механізованою бригадою імені короля Данила та перебував у зоні проведення операції Об’єднаних сил. 

Із початком повномасштабного вторгнення росії став на захист України від загарбників до лав 503 окремого батальйону морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту. 

Вічна памʼять усім полеглим захисникам. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-24 09:21:08