Львівський портал

Львівщина прощається із п’ятьма українськими бійцями

У середу, 4 вересня, Львівщина прощається із п’ятьма захисниками, які загинули від рук окупантів, захищаючи Україну. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.  

Петро Петрайко – житель Дрогобича.

Був учасником Революції Гідності, антитерористичної операції.  

Потім захищав Україну у складі легендарного добровольчого батальйону імені Кульчицького. Брав участь у визволенні гори Карачун, Слов’янська, Краматорська. З початку повномасштабного вторгнення Петро знову став на захист рідної країни. У 2022 році обороняв Київ, Святогірськ, Тетянівки. 

З жовтня 2023 року був стрільцем стрілецького взводу 5 стрілецького батальйону військової частини 3002. 

Роман Гуцал – львів’янин. 

Під час повномасштабного російського вторгнення став на захист держави до лав 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Проходив навчання українських військових в Іспанії. Виконував бойові завдання на території Запорізької та Донецької областей. 

Богдан Лучишин – уродженець міста Рава-Руська.  

Його життя обірвалося 31 серпня 2024 року поблизк населеного пункту Михальчина-Слобода Новгород-Сіверського району Чернігівської області під час бойового завдання. Воїн служив у 105 прикордонному загоні імені князя Володимира Великого. 

Роман Павлик – уродженець села Гута Сокальської громади.  

Проходив військову службу у військовій частині А0284. Загинув Роман 28 серпня під час виконання бойового завдання поблизу села Черкаське Порічне Курської області. 

Богдан Карплюк – житель села Новий Витків Радехівської громади.  

Служив солдатом, навідник штурмового відділення штормової роти. Загинув Герой під час бойових дій у Донецькій області. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 11:06:47