Львівський портал

Львівщина отримає 117 млн гривень на розвиток «Нової української школи»

Львівська область отримає 117 млн гривень субвенції для забезпечення навчальних закладів сучасним обладнанням та підвищення кваліфікації педагогів у межах «Нової української школи» на 2024 рік. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл субвенції на суму 1,5 млрд гривень для підтримки програми «Нова українська школа» (НУШ) у 2024 році. Для Львівщини із цієї суми виділили 117 млн гривень.

З них 8,7 млн гривень відведені на підвищення кваліфікації викладачів навчальних закладів, а решта – на закупівлі мультимедійного обладнання, комп’ютерної техніки, методичних матеріалів, підручників, меблів тощо.

Важливо, що для отримання коштів субвенції має бути дотримано кілька умов:

  • обовʼязкове співфінансування з місцевого бюджету (від 5% до 30% – залежно від індексу податкоспроможності);
  • заклад освіти працює за денною, поєднанням денної та дистанційної форм здобуття освіти;
  • наявність укриття в закладі освіти або на відстані не більш як 500 м;
  • засоби навчання, обладнання і меблі не закуповують для шкіл на окупованих територіях і тих, які працюють лише дистанційно;
  • першочергово засоби навчання закуповують для закладів освіти, майно яких знищено або пошкоджено внаслідок військової агресії росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-13 13:24:06