Львівський портал

Львів знову не зміг взяти мільярд гривень кредиту

На позачерговій сесії Львівської міськради 30 липня депутати змушені були вдруге перенести низку питань, які передбачали взяття нових кредитів майже на 1 млрд грн. Про це повідомляє Львівський портал.

Йдеться про взяття таких позик:

  • 840 млн грн – на будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, ремонти деяких вулиць, системи живлення ТЦ «Північна», центрів надання адмінпослуг ветеранам;
  • 150 млн грн – для ЛКП «Львівсвітло» (все вуличне освітлення) на закупівлю енергозберігаючих ламп і модернізації мереж зовнішнього вуличного освітлення;
  • 2 млн грн – для купівлі вантажного автомобіля «Львівсвітлу», яке необхідне для ремонту й обслуговування мереж;
  • 2 млн грн – для купівлі Львівському комунальному ремонтно-аварійному підприємству енергообладнання й авто.

Щодо цих кредитів у Львівській міськраді точились жваві дискусії ще на минулій сесії 23 липня. Тоді жодного рішення прийняти не вдалось, тому ці питання перенесли на позачергове засідання 30 липня, втім його проігнорувала частина депутатів.

Частина обранців громади пояснила свою відсутність тим, що у винесених на розгляд кредитних ухвалах не враховані їхні попередні зауваження та пропозиції.

Міського голову Андрія Садового такий демарш обурив, він прирівняв депутатів, які не прийшли на засідання, до дезертирів і став вимагати від них письмових пояснень.

Незважаючи на практично повну відсутність трьох фракцій, кворум вдалося зібрати завдяки мінімальній кількості присутніх депутатів. Однак для того, щоб прийняти ухвали щодо кредитів, потрібно було 2/3 голосів, тож зрештою ці дискусійні питання знову перенесли.

Водночас депутати все-таки погодили взяття однієї позики – 9 млн грн комунальному підприємству «Львівспецкомунтранс» на купівлю сміттєвозів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-30 10:07:30