Львівський портал

Львів прощається з двома полеглими військовими

У четвер, 3 жовтня, Львів проводжає в останню путь Сергія Грановського та Андрія Карплюка, які загинули на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону обох захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають військових на Голосківському кладовищі.

Львів’ян закликають прийти і віддати останню шану полеглим воїнам, а також утриматися в цей час від святкових та розважальних заходів.

Біографічна довідка:

Львів’янин Андрій Карплюк (13.12.1974 – 01.10.2024) навчався у СЗШ №62. Здобув вищу освіту на географічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після завершення навчання працював головним редактором газети «Нерухомість», також займався приватним підприємництвом у сфері виготовлення меблів. У вільний час захоплювався футболом, займався гірським туризмом та мав широке коло друзів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ добровільно став до складу 710 окремої бригади охорони Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України. Під час проходження служби отримав звання «старший лейтенант».

В Андрія Карплюка залишилися мама та сестра з родиною.

Сергій Грановський (17.09.1985 – 27.09.2024) народився і виріс у Львові.

Певний час працював у будівельній сфері. За словами близьких, був надзвичайно «працьовитою, доброю та чесною людиною».

Із початком повномасштабного вторгнення Росії став на захист України. Воював у лавах 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ. Боровся з окупантами на Донеччині.

У Сергія Грановського залишилися побратими та друзі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 19:43:54