Львівський портал

Львів попрощається ще з трьома захисниками

У середу, 7 серпня, Львів проводжає в останню путь військових Петра Євстаф’єва, Івана Лісовця та Павла-Нікіту Скачкова, які загинули на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають усіх трьох воїнів на Личаківському кладовищі.

Львів’ян закликають віддати останню шану полеглим захисникам, а також утриматися в цей час від розважальних та святкових заходів.

Біографічні довідки:

Петро Євстаф’єв (25.08.1982 – 05.10.2023) був мешканцем Львова. Навчався у СЗШ №69 (сьогодні – ліцей «Інтелект»). Здобув вищу освіту у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського за спеціальністю «фахівець з фізичної реабілітації, вчитель фізичного виховання».

Протягом 2005-2009 років працював у Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні. Згодом обіймав посади масажиста, інструктора кінезітерапії та інструктора лікувальної фізкультури у місцевому фітнес-клубі. Кандидат у майстри спорту, у вільний час захоплювався спортом та читанням.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став до лав 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади.

У Петра Євстаф’єва залишилися дружина, син та мама.

Іван Лісовець (30.06.1983 – 25.07.2024) – уродженець села Стоки Львівської області.

Навчався у місцевій школі. Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка», також закінчив кафедру військової підготовки при університеті.

Понад 10 років пропрацював у «Львівській залізниці». Згодом присвятив себе догляду за хворою матір’ю. У вільний час захоплювався футболом. За словами близьких, був «винятково доброю людиною».

Із початком повномасштабного вторгнення Росії став на захист держави від окупантів. Воював на південному та східному напрямках у складі 54 окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи.

В Івана Лісовця залишилися сестра, племінники, хрещена донька та велика родина.

Львів’янин Павло-Нікіта Скачков (позивний Дич) (04.02.1997 – 31.07.2024) навчався у ліцеї №8. Здобув освіту у Львівському вищому профучилищі інформаційно-комп’ютерних технологій.

Після завершення навчання проходив строкову військову службу у 1121 навчальному зенітному ракетному полку 169 навчального центру імені князя Ярослава Мудрого (Навчальний центр «Десна»). За зразкову службу Павлу-Нікіті Скачкову було присвоєно звання «старший солдат».

Працював кур’єром мережі Domino’s Pizza та в компанії Glovo, згодом – у Львівському комунальному підприємстві «Сяйво». У вільний час активно займався альпінізмом та отримав низку нагород. За словами родини, був «турботливим, люблячим сином і братом, другом з великим серцем і душею. Мав велику силу волі, був відважним чесним та відповідальним».

Із початком повномасштабного вторгнення РФ добровільно став на захист держави від російських окупантів. Воював у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила на Донеччині.

У Павла-Нікіти Скачкова залишилися батьки, брат та сестра.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-06 13:48:37